Sms versturen vanuit EyeFile met Spryng

Agenda, Andere

In EyeFile is er de mogelijkheid om SMS berichten te versturen van uit de agenda , de consultatie of de patiënt fiche. Hiervoor is natuurlijk wel een gsm nummer nodig. De zo verstuurde SMS tekst wordt bijgehouden bij de correspondentie van de patiënt. Via het knopje met de gele bliksem kan je eigen SMS tekstjes opslaan om later te hergebruiken.

Via het snelmenu bij de brieven, kan je een SMS versturen naar de geopende patiënt.

Via de patiënt fiche kan je ook een SMS versturen.

Instellen SMS abonnement

Om SMS’en te kunnen versturen is ook een account nodig bij Spryng om de nodige credits aan te kopen.

Via de balk bovenaan in EyeFile kan je gaan naar: Opties – Instellingen .
Dan ‘SMS’ selecteren in de linkerkolom.
‘Gebruik Spryng’ aanvinken en de REST API Key invullen. Die kan je aanmaken in de login pagina via uw account bij Spryng, of vraag ernaar bij de Spryng helpdesk.

Meer info over het maken van een account in Spryng vindt u hier onder:

Op aanvraag van Spryng zelf werd ons gevraagd om de initialen “Eye” voor de gebruikersnaam te plaatsen (bv eyeEyeFile, eyeOogartsenpraktijk,..) dit om bij eventuele problemen sneller de nodige support te kunnen geven.

Wilt u gebruik maken van de Spryng sms dienst, neem gerust contact met ons op via help@eyefile.be