Therapeutische relatie

Medicatie voorschrift

Voor bepaalde handelingen via eHealth (oa. attest voor terugbetaling, CoZo documenten opvragen) is een therapeutische relatie nodig met de patiënt. Een therapeutische relatie is een relatie die de zorgverlener met de patiënt aangaat om zijn gezondheidsgegevens te delen en te consulteren.
De toegang tot de patiëntgegevens is beperkt in duur. Via mijngezondheid.be kan de patiënt deze therapeutische relaties zien en ook weigeren als die dat wil.

Om een therapeutische relatie te registeren is het eID nummer en het rijksregisternummer nodig van de patiënt.

Bij het raadplegen van attesten voor terugbetaling of CoZo documenten, wordt automatisch een therapeutische relatie aangemaakt.

Een therapeutische relatie kan je via EyeFile controleren via deze knop, aan de linkerkant in de consultatie.
Als de therapeutische relatie al bestaat, verschijnt er ‘OK’.

Via EyeFile kan je automatisch een therapeutische relatie laten aanmaken bij het aanmaken van een consultatie met deze patiënt (indien de eID goed is ingelezen voor deze patiënt):

Via het menu bovenaan in EyeFile kies je: Opties -> Instellingen

Dan kan je via Externe software -> Tabblad ‘eHealth’ aanvinken om automatisch een therapeutische relatie aan te maken.