Operaties beheren

Consultatie

EyeFile heeft enkele aangepaste functies om makkelijker operaties te beheren:

• Een planning om een operatie agenda bij te houden
  • Aparte invul velden om een operatie verslag in te vullen en eventueel als brief te versturen
  • Een eigen kleur indicatie voor operatieve consultaties

Operatie planning

Via het Planning tabblad kan je een operatie inplannen voor de patiënt in een preoperatieve consultatie. Dit tabblad kan je standaard aan zetten via de instellingen.

De planning voor de operatie van de patiënt maak je in een consultatie zelf. Het is mogelijk om zo een aparte operatie in te plannen voor OD en/of OS. Per operatie kunnen een heel aantal parameters ingevuld worden zoals de arts, IOL data, anesthesie, opmerkingen, …

Het totale overzicht van de operatie planning kan je raadplegen via deze knoppen:

Via ‘Blader planning’ kan je snel door verschillende data gaan om bv. een vrij moment te zoeken.

Via ‘Export planning Excel’ kan je voor een specifieke periode en arts de planning naar Excel exporteren om bijvoorbeeld af te drukken.

Je kan de planning ook bekijken buiten een dossier, via de balk bovenaan in EyeFile:
Databeheer – Toon planning

Operatie verslag invullen

Er zijn twee aparte tabbladen voorzien om operatie verslagen in te vullen: ‘Operatie’ en ‘Procedure’. Deze tabbladen kan je standaard aan zetten via de instellingen.

Via het Operatie tabblad kan je een algemeen verslag opstellen en eventuele IOL data ingeven.

(1) : De knop ‘Open template’ kan je zelf een lijst samenstellen van vooraf gedefinieerde operatie verslagen om in te vullen. Deze operatie sjablonen zijn zelf gedefinieerde tekstjes die je ook automatisch kan laten invullen met gegevens van de patiënt of uit de consultatie.

(2) Via de knop ‘Maak brief’ wordt de ingevulde tekst in een Word brief gezet om te versturen.

(3) Via de knop ‘Kopieer van planning’ worden bepaalde gegevens overgenomen, als die reeds waren ingevuld in een operatie planning voor deze patiënt.

Het Procedure tabblad bevat aparte invul velden om meer gespecialiseerde ingerepen gestructureerd in te geven.

Eigen kleur indicatie

Consultaties in een patientendossier kan je een aparte kleur geven als het om een operatie gaat. Deze operatieve consultaties komen dan in het groen te staan.

In het veld ‘Reden consultatie’ kan je rechtsboven in een consultatie aanduiden of het om een operatie gaat of niet. Als je een opertaieverslag invult in de consultatie, springt deze automatisch aan.

Om deze functie te activeren moet je eerst deze instelling aan zetten:
Via de menubalk bovenaan: Opties – Instellingen – Layout en velden dan onderstaande optie aanvinken, en EyeFile eens herstarten.