Data herstellen (per ongeluk patiënt/consultatie gewist)

Andere

Het is mogelijk om een volledige consultatie te wissen:
-Selecteer de consulatie in het overzicht door deze éémaal aan te klikken
-Via het menu bovenaan in EyeFile: Consultatie- Verwijder consultatie

Het is mogelijk om een volledig dossier te wissen:
-Via het openingsscherm in EyeFile de patient opzoeken en éémaal aanklikken om te selecteren
-Via het menu bovenaan in EyeFile: Patient – Verwijder patiënt

Als je per ongeluk een dossier of consultatie hebt verwijderd, kan je deze via onderstaand weg nog herstellen:

(1) Een consultatie die per ongeluk gewist is, kan je via deze weg terug vinden.

(2) Een consultatie die per ongeluk bij de verkeerde patiënt werd ingevuld, kan je via deze weg verplaatsen.

(3) Een patiëntdossier dat per ongeluk gewist werd, kan je via deze weg terug zetten. Ja kan de patiënt opzoeken via de kolommen bovenaan in de lijst. Dan kan je via de rechtermuisknop het dossier terug herstellen.

Een dossier deblokkeren

Een dossier in EyeFile kan slechts op één computer tegelijk geopend worden. Dit is een veiligheidsmaatregel omdat de kans anders zeer groot is dat er data verloren gaat of overschreven wordt in het dossier, aangezien meerdere personen dan tegelijk het dossier bewerken.

Als het dossier al geopend is, komt deze cursief te staan in het overzicht. De login en naam van de PC waar het dossier geopend is verschijnt ook.

Je kan altijd het dossier in ‘Read Only’ mode openen, dan kan je wel lezen wat er in staat, maar niets aanpassen.

Om af te rekenen hoef je niet het dossier volledig te openen, dit kan ook altijd via de rechtermuisknop (via de het menu: ‘Instellen betaalmethode laatste consultatie‘).

Enkel in uitzonderlijke gevallen kan het nodig zijn om een dossier te deblokkeren omdat EyeFile niet goed werd afgesloten (PC crash, elektriciteitspanne, …). In deze situatie kan je toch het dossier handmatig deblokkeren door eerst het dossier te selecteren (enkele klik) en dan via de menubalk bovenaan in EyeFile: Patiënt – Deblokkeer patiënt.

Enkel op dezelfde PC waar het dossier geblokkeerd staat kan je makkelijker het dossier terug openen door er normaal op te dubbelklikken.