Consultatie versneld afrekenen vanuit de wachtzaal

Consultatie, Fiscaliteit / afrekenen, Wachtzaal

Wanneer de consultatie werd afgesloten door de dokter, en de prestaties zijn ingegeven, is het mogelijk om direct vanuit de wachtzaal de betaling te boeken, zodat je niet opnieuw de consultatie moet openen.

Tip: Je kan de wachtzaal instellen om onbetaalde consultaties in het rood te markeren.

Klik met de rechtermuisknop op de patiënt in de wachtzaal, en kies: ‘Instellen betaalmethode laatste consultatie’

Vak 1: Het bedrag dat als ‘onbetaald’ staat ingevuld in de laatste consultatie.

Vak 2: Kies de gebruikte betaalmethode. Na het kiezen van een geldige betaalmethode, verspringt het betaalde bedrag, dit wordt dan verder zo bijgehouden in de consultatie.
Via de ‘+’ knop (3) kan je extra betalingen toevoegen (bv. gesplitste betaling via cash + bankkaart).

Vak 4: Optioneel kan een betaal nota of ander document afgedrukt worden (betaling via overschrijving).

Bij keuze van ‘Bankkaart’ als betaalmethode is het mogelijk om het bedrag naar de bancontact terminal te sturen, contacteer ons hiervoor.

Via het tandwieltje rechtsboven zijn bijkomende instellingen mogelijk voor het afboeken van bijvoorbeeld overschrijvingen.

Meerdere patiënten tegelijk afboeken

Meerdere patiënten kunnen samen afrekenen (bv. consultaties van ouder+kind). De bedragen van de laatste consultaties van de geselecteerde patiënten worden dan samengeteld en evt. naar de bancontact terminal gestuurd.

In het overzicht staan de meest recente consultaties bovenaan. Hier kan je via Ctrl+klik meerdere patiënten selecteren. Dan kan je via de rechtermuisknop op de geselecteerde patiënten klikken en kiezen voor: ‘Betaling laatste consultatie…‘ . Op die manier kan je meerdere consultaties tegelijk afrekenen, de open bedragen worden samengeteld.