Magistraal voorschrift

  Medicatie voorschrift

Om in EyeFile een magistraal voorschrift te maken, kan je je recept gewoon ingeven bij R/. Let er wel op dat je in het recept ook ergens “fsa” of “fac” ingeeft, om zo aan de apotheker aan te geven dat het een magistrale bereiding is.

Disclaimer: als arts ben je steeds zelf verantwoordelijk voor de juiste keuze van het medicijn, hieronder enkel een voorbeeld van hoe je kan voorschrijven.

Je kan eigen medicatie producten toevoegen via de menubalk bovenaan in EyeFile:
Databeheer – Toon medicatiebeheer

Je kan in deze lijst items bewerken of nieuwe toevoegen zoals het voorbeeld hieronder.

Het is ook nuttig om eventueel wat persoonlijke notities toe te voegen, zodat ook voor de apotheker alles duidelijk is.

Zorg er ook steeds voor de dat de apotheker weet welke hoeveelheid moet gemaakt worden.

Voor atropine is dit een vaak gebruikte notitie:

Disclaimer: als arts ben je steeds zelf verantwoordelijk voor de juiste keuze van het medicijn. Check of het ProdNo correct is, en hetgeen is wat je wenst voor te schrijven, onderstaande is enkel een voorbeeld.

Atropine oogdruppels 0,01 % – 10 ml   fsa  (verkrijgbaar bij Fagron ProdNo 600913)

verkrijgbaar bij Fagron ProdNo 600913
magistraal bereide oogdruppels op basis van atropine en ciclosporine zijn vergoedbaar voor uw patiënt. Uw patiënt betaalt daardoor in een openbare apotheek slechts beperkt remgeld voor een 10ml oogdruppel.
 

CNK nummer

Probeer ook steeds eerst te kijken of hetgeen je wil voorschrijven niet reeds in de database zit (groen item). Dit heeft als voordeel dat er dan een CNK nummer is, waardoor de verwarring bij de apotheek helemaal weg valt.