Gebruik van een matrix printer

Getuigschriften

De getuigschriften kan je vanuit EyeFile via een matrixprinter uitprinten op het gekende kettingpapier. Dit is een uitdovend systeem aangezien het Riziv vanaf 2025 de getuigschriften op papier zal beginnen afschaffen.

Voor het gebruik van de matrixprinter via EyeFile raden we dit aan:

Instellen van het getuigschriftnummer

Bij het maken van een getuigschrift kan je instellen welk nummer klaar zit in de printer. Het nummer staat onderaan bij het maken van een prestatiebriefje.
EyeFile zal dan automatisch verder tellen. Dit nummer dien je aan te passen na het inladen van nieuw kettingpapier.

Inladen van een nieuw kettingpapier

Om kettingpapier in te laden, hoef je enkel op de knop (1) Load/Eject te klikken. Het is niet nodig om via het grote ronde wiel aan de zijkant het papier verder te draaien.

Als de printer niet reageert, kan je ook controleren of de printer niet in ‘pause’ staat (lichtje bij (2)). Je kan de pause uit zetten via de knop (2).

Lettertype en font goed zetten

Om het standaard lettertype van een printer te wijzigen, moet je op de printer zelf volgende handelingen doen.

1. Druk 3 seconden op de knop om de settings mode van de printer te activeren
  2. Druk op de knop totdat de lampjes branden zoals aangegeven bij het DRAFT lettertype
    (normaalgezien is dit eerste lampje uit en het 2de lampje knipperen)
  3. Sluit daarna nog eens op knop 1 om de settings af te sluiten.

Bij sommige matrixprinters kan je het font (Draft) en pitch (10cpi) selecteren met een aparte knop.