Medicatievoorschrift opslaan als template

  Medicatie voorschrift

Naast Autoconsultatie is het in EyeFile ook de mogelijk om je medicatievoorschrift als template op te slaan.

U maakt uw medicatievoorschrift met de medicatie die u wenst in de template op te slaan. Om deze dan op te slaan drukken we op Templates en kiezen we voor de optie ‘Huidig voorschrift opslaan als template‘.
In dit venster is er ook nog de mogelijkheid om een bestaande template te verwijderen en de door u gemaakte templates te kopiƫren naar een andere gebruiker.
Eens gekozen voor ‘Huidig voorschrift opslaan als template’ kunt u deze een naam geven naar keuze. Na de template een naam te geven drukken we op OK en is deze opgeslagen.
Om de template in een nieuwe consultatie toe te voegen klikken we ook op Templates en kiezen we de template die u wil gebruiken. Alle medicatie uit de gekozen template wordt ingevuld.

Via het tandwieltje rechts van het medicatievoorschrift, kan je instellen om de lijst van templates alfabetisch te tonen of niet.

Tip: Om de apotheker een duidelijk voorschrift te bezorgen, is het aanbevolen om een CNK nummer mee te geven met elk item op het voorschrift. Indien er geen CNK nummer gekend is voor het item, zal deze lijn op het voorschrift in oranje verschijnen in EyeFile.
Je kan de betreffende medicatielijn bewerken, en eventueel zelf een CNK nummer ingeven. Indien je de medicatie eerst opzoekt via EyeFile, is normaal een CNK nummer gekend (tenzij het een eigen ingegeven medicijn is, of overgenomen uit vorige software).
Nadat een item gewijzigd is, moet de template opnieuw opgeslaan worden.