Privacy instellingen voor een voorschrift

Medicatie voorschrift

Op vraag van de patiënt is het mogelijk om de privacy instellingen van een digitaal medicatievoorschrift (via Recip-e) aan te passen. Je kan het voorschrift op deze manier verbergen voor de apotheker of andere dokters.

Als je niets aanduidt, is het voorschrift gewoon zichtbaar voor de apotheker en andere dokters. Je kan bij het maken van een voorschrift onderaan klikken om dit aan te passen:

Het voorschrift verbergen voor andere dokters

Er zijn drie mogelijkheden om in te stellen:

• Het voorschrift is zichtbaar voor alle andere dokters (standaard instelling).
  • Het voorschrift is verborgen voor andere dokters
  • Het voorschrift is enkele zichtbaar voor de GMD houder van de patiënt.

Gebruik van de VISI vlag voor apothekers

De dokter kan optioneel de VISI vlag aanzetten voor een elektronisch voorschrift. Dit kan gezien worden als een extra afscherming voor privacy-gevoelige medicatie voorschriften.

Het voorschrift blijft dan onzichtbaar voor de apotheker, totdat de patiënt zelf de barcodes van het voorschrift toont aan de apotheker. De patiënt kan de barcodes online terugvinden ( bv. via mijgezondheid.be / https://www.masante.belgique.be) of expliciet vragen aan de dokter om de barcodes af te printen (bewijs van voorschrift) bij de consultatie. Het is aangeraden om enkel op specifieke vraag van de patiënt zelf, de VISI vlag aan te zetten bij aanmaak van het voorschrift.

Wanneer u de VISI vlag aanzet in EyeFile zal er ook automatisch een bewijs van voorschrift op A4 geprint worden.